Укр
Кавун Нельсон F1, Томат Еллоу, Огірки Турнір
Графік роботи кол-центру: Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00

Як вибрати якісний посадковий матеріал?

Семенной картофель: как выбрать качественный посадочный материал?

Займаючись вирощуванням картоплі, городники часто стикаються з проблемою низької врожайності, болезней рослин і невисокою якістю клубів. У спробах вирішити виниклі проблеми, люди збільшують посадкові площі , но, на жаль, бажаного результату не отримують. У чому ж причина цих проблем?

Що являє собою семенну картоплю?

Попробуємо розібратися, який повинен бути матеріал для посадки і відкуда він береться.

Качество урожая безпосередньо залежить від посадочного матеріалу. Для оновлення сорту в  тепличних умовах із насіннєвого матеріалу в перший рік вирощування отримується невеликий урожай у вигляді міні-клубней. Їх вага варіюється від 7 до 10 г, але деякі огородники, вирощуючи насіннєву картоплю самостійно при правильному уході, вирощують міні-клубни вагою до 40 і більше грамм. На наступний рік такі клубни можна висажувати у відкритий грунт. Отриманий з них урожай називають супер-суперелітною або першою репродукцією, яка володіє найвищими властивостями і якістю сорту. Следующий урожай даст суперэлиту, а через год – элиту.

Тобто, високоякісний посадковий матеріал для висадки на ділянці або в полі це:

  • 1-я репродукція – семенний картопля, вирощений з міні-клубней . Це посадковий матеріал відмінної якості, який також зберігає всі властивості сорту, придатний для посадки на наступний рік. Отличается найбільш високою урожайністю в зрівнянні з наступними репродукціями, прекрасно підходить для вживання в їжу.

  • 2-я репродукція або супереліта – картопля, отримана на наступний рік від першої репродукції. Він зберігає в собі всі характеристики сорту, але урожайність буде трохи нижче попередньої.

  • 3-я репродукція (еліта) – те, що отримується після висадки другої репродукції. Ціна на такий посадочний матеріал помітно нижче, що приваблює покупців. Але також слід пам'ятати, що і якісні характеристики сорту знижуються з кожної наступної репродукції.

Які насіння картоплі підходять для посадки?

Якщо ви вирішили оновити семена картоплі для посадки на ділянці або в полі, тож відповідними видами для вас є перші три репродукції. Професіонали по вирощуванню картоплі знають, що репродукції нижче третьої теряють свою якість, підвержені хворобам і починають вироблятися як сорт. Вони відносяться до сперми масового розмноження та не використовуються для висаджування. semennoy-kartofel-rassada.jpg

Для тих, у кого є теплиця (а кращий паричок) і трохи вільного часу – підійде спосіб вирощування мініклубней із семян. Це конечно кропотливый труд. Но ті огородники, якими вдалося виростити клубні із семян, почули різницю.

Оновити посадковий матеріал потрібно не режучи одного разу в 4–5 років, інакше, вирощуючи, він більше не буде приносити бажаного урожаю, а лише збільшить ресурси на його вирощування.

Де купити сорт картоплі для посадки?

Не у всіх фермерів чи городників є можливість самостійно вирощувати картоплю з семян. Тому багато хто задається питанням: де ж купити сорт картоплі високої якості? Виращиванием елітних семян зазвичай займаються спеціалізовані господарства. Фірми-поставщики займаються постановкою посадочного матеріалу, до прикладу, з Голландії. І те, і інші реалізують дуже великі партії продукції, що для дрібного покупця не завжди зручно.

Продажем семян еліти та першими репродукціями займаються великі інтернет-магазини, включаючи та інтернет- магазин Сезон. У нашому асортименті ви знайдете дійсно якісний семенний картопля, який був вирощений на полях України з голландських елітних насіння. Якість нашої продукції підтверджується оригінальним сертифікатом. За вимогою покупця ми відправляємо копію сертифіката якості разом із замовленням.

5 порад щодо вибору насіннєвого картоплі

  1. Вибір сорту залежить від кліматичної зони, в якій ви проживаєте. Зверніть особливу увагу на стійкість сорту до неблагоприятним погодним умовам цієї зони.

  2. Определите тип почвы. Деякі сорти порадують великою урожайністю на легких, піщаних грунтах, а для інших підійде суглиниста.

  3. Вибирайте тільки чисті клубні, не уражені захворюваннями. Ні в якому разі не висажуйте картоплі, на яких присутні гарячі менші признаки гнили або грибкової інфекції.

  4. Більше кількості побігів, а, відповідно, і краще урожай дають семена з великою кількістю мілких глазків.

  5. Картофеліни для посадки повинні мати середній розмір, вага – 50 – 100 г.

Особенності вирощування картоплі: полив і підкормка

Не варто забувати про тому, що навіть найкраще насіння не може дати хорошого урожаю, якщо за рослинами неправильно ухаживать. Обов'язково дотримуйтеся режиму полива і підкормки, щоб засоби, потрачені на покупку насіння, не були виброшені на вітер.

Поливать – не поливати?

Огородники часто сперечаються: потрібно чи поливать картоплю. Означити це досить просто. Зверніть увагу на свої рослини, якщо ви помітили:

  • поникшие побеги;

  • вялі скручені листя;

  • сухість грунту на глибині 5 – 6 см,

кусти однозначно потребують в поліве. Делать це потрібно правильно, інакше процес просто не дасть результату, а зусилля будуть потрачені зря. Формулируем некоторые правила полива растений:

  1. Время полива. Тільки вечернее. Утреннее, а уж тем більш дневное, не підходять. Утром капли води, що попали на листя, можуть не встигнути просохнути до прояву сонця, і рослина отримає ожоги.

  2. Розход води. Будет зависеть від сорту картоплі, типу і сухості грунту. Мінімальним вважається 3 літри на куст.

  3. Способ полива. Оптимальним вважається під корінь або по бороздам. Для зручності можна використовувати систему капельного орошення. Розподіл води буде рівномірним, і вся влага буде потрапляти тільки на грунт. К тому же така система економить ваш час.

Кормить – не кормить?

Не удобрює грунт і не підкармлює рослини, складно виростити якісну культуру. Картофель не виключено:

  • у процесі зростання він активно потребує харчові речовини.

  • частину корисних речовин із грунту поглинають сорняки, а частина розчиняється в рослинному комплексі і виводиться разом з іспаряючою вологою.

З цієї причини в кожному новому сезоні такі втрати слід відновити. Для кожного періоду розвитку культури потрібні свої питальні елементи. Тут у городників і фермерів є вибір: використовувати органічні або мінеральні удобрення.

Далі звернемо увагу, що органические удобрения краще носити осінь, щоб у момент посадки насіння грунту вдалося насититися необхідними речовинами.

Загальноприйнятий порядок внесення мінеральних удобрений такий:

  • в період активного зростання ботви – азотні;

  • во время завязи бутонов – калійні;

  • во час цвітіння – з великим вмістом фосфору.

Для того, щоб виростити хороший урожай, потрібно потратити багато сил і засобів, мати певні знання та навики . Але в нагороду за свою працю ви отримуєте смачні, а головне якісні і корисні овочі, які ніколи не зрівняються з темами, які продають в супермаркетах або на ринках!

semennoy-kartofel-urojay.jpg

Товары участвующие в обзоре
Сообщить о поступлении
450.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
519.90 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
519.90 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
750.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
750.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
519.90 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
519.90 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
599.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
150.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
205.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
150.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
170.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
170.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
170.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
170.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
205.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
70.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
35.41 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
116.40 грн
Нет в наличии
  • Вертимек ціна краще, ніж у конкурентів, замовляйте агроволокно біле – тільки якісна продукція з доставкою.
  • В інтернет магазині для саду та городу Sezon можна полив купити, а також тіовіт джет фунгіцид з доставкою в Бердянськ.
  • Гезагард гербіцид з доставкою по Україні – найкраща покупка для фермерів та дачників, підберіть репелент від комарів у нашому каталозі.
  • Сітка для тіні – консультанти дадуть відповіді на всі ваші запитання, а якщо хочете насіння овочів купити в Одесі – запрошуємо до нашого магазину!
  • У нас завжди є ридоміл gold за доступною ціною, а якщо вам необхідно дихлофос від бліх купити – магазин Sezon тільки найкращі продукти від українських та світових брендів!