Укр
Кавун Нельсон F1, Томат Еллоу, Огірки Турнір
Графік роботи кол-центру: Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00

Азотна недостатність у рослин: ознаки та профілактика захворювання.

Азотная недостаточность у растений: признаки и профилактика заболевания.

Один із найбільш важливих елементів для здорового росту та повноцінного розвитку рослин – азот. Насправді він відповідає за активний ріст листової маси, рост нових побігів,   В тих або інших кількостях азоту необхідні всім рослинам на протязі всього періоду вегетації. Наша задача – навчиться розпізнавати симптоми азотної недостатності у рослин і забезпечити своєчасне внесення удобрень.

Симптоми азотної недостатності

Значно симптоми проявляються на більш старих листках і поступово переходять в,  ;к більш молодим частинам побігів. При легких формах захворювання зелені листя стають бледно-зеленими, і можна спостерігати покраснение жилок і черешков. Оглядаючи черешки, можна виявити початковий стадій азотної недостатності у рослин.
По міри прогресування «хвороби», згодом тимчасові листя стануть спочатку рівномірно хлоротичними, а жовто-білими (включаючи жилки) і можуть деформуватися або скручуватися. Може виникнути передчасне відмирання та опадання. Розростання залишаються в росте, у них утворюється менше стеблей, квітки і зав'язки плодів опадають. Це призводить до значного зниження урожайності.

Скільки потрібно азота рослинам?

Азот у великих кількостях потрібен плодово-ягідним культурам ( ежевика, малина, вишня) і декоративно-ліственним (фіалки, піони, рози). У якості удобрення, як правило, для них використовують амміачну селітру з розрахунку 25 грамм на 1 м2 ґрунту.
Таке ж кількість азоту, необхідного і овочевим культурам, таким як капуста, перец, баклажани, картофель. Особенно важливо використовувати азотне покращення під час посадки та в період активного періоду. росту і цвітіння. Картофель – це культура з неглибокими корнями,  зазвичай добре росте в піщаному добре дренированном грунті. Однако в такому ж грунті невеликий вміст органічних речовин, і може викликати вимивання харчових речовин.
Морковь, ог урци, помідори, свійок і кукурудза вимагають меншої кількості азоту, приміром 20 грамм амміакової селітри на 1 м2. А ось пряні культури, лук, редіс і ранній картопля потребують азоту ще менше,  не більше 15 грамм на ту же площу грунту.

Когда носити азотні покращення?

У період благоприятної погоди важливо забезпечити швидкорозвиваючим рослинам хороше вплив азоту , чтоби вони могли досягти максимальної продуктивності. Найбільше оптимальний варіант – вносити покращення до того моменту, когда з’являться визнання кислотного голодування. Фахівці рекомендують використовувати мінеральні покращення ранньої весни, разу після посадки культури,  після чого регулярно 1 раз на 2-3 неділі проводите підгодівлю.
Високий рівень вмісту органічних речовин може поліпшити структуру ґрунту та її здатність утримувати вологу та живильні речовини. Для підвищення рівня азоту можна застосовувати органічні речовини та речовини,  ;компост або торф. Для них, кто використовує карбамід або будь-які органічні удобрення найбільш ефективно і безпечно носити підкормку в осені й період, це запобігає пошкодженню листя і допоможе позбавити садові рослини від ранніх заморозків.
Часті дощі, затоплення або черезмерний полив виймають із ґрунтового азоту, що може призвести до його недостатності. У засушливі періоди руйнується впивання води та харчових речовин, що може призвести до незбалансованого поступлення азоту. Для наявності азоту для рослин також важливу роль відіграє роль рН грунту. Як низький, так і високий рівень рН неблагоприятно знижується на здатність рослин споживати азот.

Товары участвующие в обзоре
Новинка
143.00 грн
Все цены
  • Розница
    124.00 грн
  • Стандарт
    133.50 грн
  • Голд
    124.00 грн
  • Платинум
    115.58 грн
Подробнее
Новинка
50.00 грн
Все цены
  • Розница
    36.10 грн
  • Стандарт
    45.00 грн
  • Голд
    36.10 грн
  • Платинум
    34.20 грн
Подробнее
Сообщить о поступлении
72.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
1 320.00 грн
Все цены
  • Розница
    1 150.00 грн
  • Стандарт
    1 235.00 грн
  • Голд
    1 150.00 грн
  • Платинум
    1 069.60 грн
Подробнее
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
1 700.40 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
1 850.76 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
2 009.40 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
9.60 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
57.60 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
Новинка
52.80 грн
Нет в наличии