Укр
Кавун Нельсон F1, Томат Еллоу, Огірки Турнір
Графік роботи кол-центру: Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00

Багатоярусна посадка цибулінних квітів: дивовижне поєднання яскравих фарб!

Многоярусная посадка луковичных цветов: изумительное сочетание ярких красок!

Більшість квітів питають слабкість до луковичним кольорам завдяки їх красочності, різноманітності форм і відтінків. Неймовірно, що часто саме гладіолуси, георгіни, лілії є центральними фігурами клумб і квітників. Але чи можна побудувати вдома схожий квітковий фейерверк на обмеженому просторі підоконника, балкона, лоджії? Без проблем. В этом поможет многоярусная посадка.

Як правильно посадити луковиці квітів?

Посадка полягає у висадженні луковиць або клубней у грунті шарами (зазвичай не більше 3), один за іншим. Чем позже термін цвітіння, тем нижче ярус. lukovichnye-v-gorshke.jpgСоответственно, на нижньому шарі луковиці знаходяться ті квіти, які цвітуть позже, а в середньому — те, в якому період цвітіння приходить на кінець весни, а на верхньому — ранньоцвітучі. Неудивительно, що такий спосіб висажування називають «методом лазань».

Якщо говорити про багатоярусну посадку луковиць квітів одного виду, то для нижнього шару підійде посадковий матеріал покрупнее, а більш мелкие клубни краще розташувати у верхньому ярусі. Це молоді луковички, і сила росту у них ще не така, як у двох або трьохлітній зеленій луковиці. І находячись в нижньому шарі на глибині більше п'яти сантиметрів, вони можуть попросту не прорости.

Комнатні луковичні квіти вирощують також як і звичайні домашні вазони: у горшках,  напольных вазах, плетеных корзинах. У відкритому грунті використовують для цієї спеціальної ємності (контейнери, пересувні кадки, ведри), які потім закопують в землю під самим ободком.

Багатоярусна посадка кольорів у відкритому грунті

Для того, щоб отримати якісний посадковий матеріал на наступний рік, необхідно надати можливість побути в землі ще 2-3 неділі після періоду цвітіння и пожелтения листьев. Правда, клумба в цей час виглядає дуже непрезентабельно, тому деякі цветоводы красоты ради викопують їх раніше терміну себе і завдають шкоди.

Рішенням цієї проблеми є багатоярусна посадка, яка дозволяє клумбе не теряти свою декоративність, і в то же время не мешает клубням вызревать в почве нужное количество времени. По закінченню періоду цвітіння ємності можна витягти з клумби і спрятати в незаметний куток саду, а їх місце зайняти іншими квітами.

У чому перевага такого способу?

  1. Економія місця. Особливо це відчуваємо на маленьких клумбах і невеликих підоконниках, де простір обмежено. gladiolys-v-gorshke.jpgПотрібно менше площі порівняно зі звичайною висадкою того ж кількості рослин.

  2. Більше тривалое цвітіння. Якщо грамотно підбирати рослини, то можна отримати синхронного або послідовного цвітіння.

  3. Мобильность цветочной композиции. Можна переносити її з місця на місце, створюючи красоту в тому кутку будинку або саду, де хочеться.

Комнатні луковичні квіти: як посадити?

Перше, що вам знадобиться - це звичайно ж самі луковички. Якщо у вас залишився готовий посадковий матеріал з минулої осені, то . Ну а в тому випадку, якщо ви вперше вирішили зайнятися посадкою квітів, або просто хочете урізноманітнити свій асортимент сортів, тоді вам сюда. Згадайте, що весною висажують лілії, калли, георгіни, гладіолуси, лютики. А ось якщо ви хочете висадити тюльпани, нарциси чи крокуси - то варто дождаться осені.
Луковиці є, починаємо посадку. 

  1. Обробляємо посадковий матеріал. Для виключення грибкових захворювань луковички тримають 30 хвилин у розчині фунгіциду або звичайної марганцівки.
  2. Вибір емкости. Горшок або вазон повинен бути досить глибоким (не менше 25 см), з дренажним вивертом і тонкими стенками. Достатній обсяг грунту забезпечує повноцінне харчування, розвиток і вирощування луковиць.
  3. Підготовка грунту. Ідеальна посадкова суміш складається з листової та дернової землі, перегноя, торфу та піску (в рівних долях). До цієї суміші можна додати комплексне мінеральне удобрення.Lukovichnuye_cvetuy_posadka.jpg
  4. Дренаж. Він обов'язковий, оскільки ці рослини не переносяться застойною водою. Дренажне отверстие горшка закривають черепком, насипаючи 5-сантиметровий шар дрібних каменів або гравія, поверх нього такий же шар посадкової суміші, потім їх утрамбовують.
  5. Посадка нижнього шару. Луковиці кладуть острим кінцем уверх, а потім донишком вниз, возле кожної втикають у землю довгу палочку-орієнтир, засипають їх ґрунтом на 5 см. Сажать їх слід так, щоб вони не спрятались друг з другим і стенками квіткового горшка. Ні в якому разі не можна вдавлювати луковички в субстрат.
  6. Посадка середнього і верхнього шару аналогічна. Луковички розполагають в шахматному порядку відносно нижніх, також покриваючи їх землею на 5 см. У підсумку грунт не повинен доходити до краю горшка на 1-2 см.  Палочки більше не потрібні, їх можна винути.
  7. Увлажнение. Полити слід так, щоб вода слегка просочилася сквозь дренажне відверстя.

Ухід за квітами

Нічого складного в цьому немає. Важливо лише пам’ятати про наступне:

  • щоб корні мали доступ до повітря і не затримувала лишня влага всередині, ємності з рослинами можна легко прикріпити над поверхню подоконника;  

  • розміщення повинно бути світлим, але не жарким, оскільки луковичні квіти найбільш комфортно відчувають себе при температурі 20-25°С, але не більше, особливо в період вегетації;

  • поливать нужно умеренно, вода должна быть комнатной температуры;  

  • два рази на місяць під час цвітіння бажано проводити підкормку рідиною покращеними, що містять азот, фосфор і калій.

Вибір композиції

Если говорити про весенние луковичные цветы, то піддобрити партнерів, які б виросли разом, нескладно. Для гармонічного поєднання необхідно враховувати висоту рослин, її зазвичай вказують в характеристиках сорту. Важливо пам'ятати, що якщо у вас невелике розміщення, то краще вибрати низькорослі сорти і види. Вряд чи метрові гладіолуси або георгіни будуть виглядати красиво в якості горшечной культури в маленькій кімнаті. А вот во дворе дома - очень даже неплохо, но садить их нужно в большие напольные вазы. Висаживаю ампельну бегонію, пам'ятайте, що її ветки повинні вільно свисати.

Сочетание оттенков — справа особистого смаку, яку можна підібрати контрастні рослини, а можна не виходити за рамки однієї квіткової гамми або виду. Ось кілька прикладів конкретних композицій.

Інтернет-магазин Сезон пропонує обширний каталог луковичних квітів від голландських та українських виробників. Фотографії та опис растений допоможуть вам створити власну унікальну композицію. Зручна форма оформлення замовлення дозволяє без праці, безпосередньо на сайті, замовити луковичні квіти поштою. 

Товары участвующие в обзоре
Сообщить о поступлении
177.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
81.40 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
31.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
31.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
41.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
59.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
69.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
35.50 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
28.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
28.00 грн
Нет в наличии
  • Гербіцид ураган форте – консультанти дадуть відповіді на всі ваші запитання, а якщо хочете купити агроволокно 50 біле в Одесі – запрошуємо до нашого магазину!
  • У нас завжди є ураган форте за доступною ціною, а якщо вам необхідно фюзилад форте для полуниці купити – магазин Sezon тільки найкращі продукти від українських та світових брендів!
  • В інтернет магазині для саду та городу Sezon можна фюзилад форте купити, а також фунгіцид фалькон з доставкою в Тернопіль.
  • Засіб від мух з доставкою по Україні – найкраща покупка для фермерів та дачників, підберіть протруйник селест топ у нашому каталозі.
  • Квадріс ціна краще, ніж у конкурентів, замовляйте фюзилад гербіцид – тільки якісна продукція з доставкою.