Укр
Кавун Нельсон F1, Томат Еллоу, Огірки Турнір
Графік роботи кол-центру: Пн.-Пт.: з 9:00 до 18:00

Обрізка яблуні: переваги та правила осінньої та весняної обрізки дерев.

Обрезка яблони: преимущества и правила осенней и весенней обрезки деревьев.

Що станеться, якщо яблоню не обрізати, а дозволить її рослинним природним чином? У першу чергу, це сказано в якості та кількості урожаю.  У той час, коли такі дерева перестають плодоносити, а самі фрукти «мельчають».
Що стосується молодих дерев: урожай вони остаточно дадуть, но їх ветки або навіть сам ствол можуть утворитися під тяжкістю плодів.  У пошкоджених побегах створюється благоприятне середовище для розвитку грибкових захворювань. У кінцевому підсумку це приведе до гибелі рослин.

Для чого потрібна обрізка?

З її допомогою можна:

  • придати крону більш зручну форму для того, щоб легше було зібрати плоди;
  • омолодити старі дерева;
  • избавиться від вредителей;
  • забезпечити кращий доступ сонячного світла;
  • убрати відмершіе ветки;
  • продлити життя дерева.

Проводять цю процедуру або весняну, перед утворенням почек, або ж у середині листопада. І весняна та осіння обрізка яблонь має ряд своїх переваг:

  • осення обрізка дозволяє зняти пошкоджені грибковими захворюваннями побіги.  Якщо в добавок до цього обробити дерево медним купоросом, а опавшие листя і зрізані ветри сжечь, це загрожує появою хвороб і збудників на плодових деревах у слід у поточному сезоні помітно знижується.
  • весною можна обрізати те вітки, які не пройшли випробування холодом. У цей час дерево швидше може зажити рани завдяки обилию сонячного світла та вологи, яких немає осені.< /li>

Обрізка однолітніх і дволітніх яблоневих саженців: як і зачем?

Першу обрізку необхідно  Провести невисоке деревце в цьому віці більш схоже на прутик, і веточек на ньому всього кілька. Но так як воно було пересаджено з місця на місце, корнева система однозначно слегка постраждала.  ;Обрізка молодих яблонь робиться для відновлення балансу між корнями та неповрежденною надземною частиною рослин.
sekator-rezhet-vetku.jpg Тому сам ствол укорочують на висоті 1 м, обрізаючи також усі освіти на ньому, которие розтуть нижче 50 см від землі. Якщо вище є розвітлення, то видаляють вітки з острім углом відходження, а те, у яких широкі або прямого кута, обрізаються до 3-5 почок. Причина цього проста: вертикально спрямовані ветви більш схильні ломатись під тяжінням урожаю, при цьому кора дерева сильно травмується. Но якщо в деяких ветках недостатньо широкий кут відходження, то це справа поправна. Якщо ветвь сильна і обрізати її жалко, можно скоригувати цей кут, з розтяжки. Для цього за допомогою поруч із землею вбивають колышек і фіксують ветку. Основний ствол укорочують так, щоб він був вище решти веток на 20 см.  ;Через год процедуру обрізки надо повторити. 

Основний принцип правильного формування крони наступний: як більша кількість веток має розташовуватися ярусами  –  снизу більш довгі, а зверху те, що покороче. Фахівці рекомендують кустоподібну форму крони з кількома основними (скелетними) вітками та второстепенними освітами. Так як на деревці вже багато бокових веточек, щоб надо правильно визначити, які з них необхідно залишити, щоб у майбутньому вони стали скелетними. Для цього слід вибрати 3-5 найбільш сильних побігів, які розтутаються в різних напрямках і з’єднуються зі стволом. під широким кутом. Їх краще скоротити до 30 см у довжину. Відстань між ярусами може коливатися в діапазоні 30-60 см. У будь-якому випадку основний ствол повинен підніматися над боковими побігами на 15-20 см. Верхушку прищипують. 

Обрізка яблонь для починаючих садоводів може казатися складною наукою, нічого замисленого тут немає, важливо лише засвоїти основні правила.

Повністю видалити ветки:

  • з острим углом отхождения;
  • молоду поросль у ствола і навколо корня;
  • перекрещивающиеся;
  • направлені в сторону ствола або вниз;
  • волчкові;
  • растущие слишком близко;
  • мертвые (їх можна відличити від здорових по відсутству почек).

Обрізати не можна:

  • кольчатки;
  • шпорцы;
  • букетные (плодовые) веточки.
formirovanie-krony-dereva.jpg

Все це слід повторювати щорічно вплоть до 5 років після пересадки.  В останні кілька років (з 6 по 10 років життя дерева) обрізку також слід проводити раз у 2 роки, но вже в більш щадячому режимі, поскольку на цьому етапі можна легко нашкодити плодоносячим якостям дерева.< br>

Обрізка золотих дерев

Якщо дерево віком понад 20 років перестає плодоносити ить, его ще можна повернути до життя. Возможно, ему просто мішають лишні відростки, мертвые сучья. Для цього видаляють третю загальну масу крони, укорочують скелетні вітки, причому проробляти це надо 2-3 роки подряд. В результаті повинні утворюватися нові побіги, і урожай не заставити себе ждати.

Правильна обробка зрізу

Ножовка, секатор, садові ножниці або пила повинні бути дуже острим, поскольку тупой інструмент снімет багато лика. Якщо діаметр деяких ветвей більше 2 см, замість секатора краще використовувати сучкорез.  На інструменті не повинно бути ржавчини, інше в зрізі може потрапити інфекція. Свіжу рану потрібно обробити масляною краской, розтвором медного купороса и извести. 

Такі прості правила проведення обрізки дерев дозволяють рівномірно зберегти та розподілити харчові речовини по стволу та іншим тканинам рослин. А це – залог обильного,  здорового і якісного урожая!

apples.jpg

Товары участвующие в обзоре
938.00 грн
Все цены
  • Розница
    734.00 грн
  • Стандарт
    815.00 грн
  • Голд
    775.00 грн
  • Платинум
    734.00 грн
Подробнее
Сообщить о поступлении
265.20 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
516.00 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
839.88 грн
Нет в наличии
Сообщить о поступлении
720.00 грн
Нет в наличии